CSR - Ansvarlighed
 

 

 

 


SportsGoods For Africa 

GEPARD og Sparekassen Kronjylland har i November 2016 indsamlet brugte og renvaskede løbe T-shirts og sender dem til fattige områder i Ghana. De indsamlede løbe T-shirts kan både bruges i forbindelse med sportsaktivitet og som almindelig beklædning blandt befolkningen i de mest fattige områder i Ghana.

”SportsGoods for Africa” er et privatfinansieret NGO-projekt med Sparekassen Kronjylland og GEPARD®, som de bærende hovedsponsorer.

Læs mere om SportsGoods for Africa her


Geparden - En truet dyreart

 

GEPARDEN - En truet dyreart

Tidligere var geparden vidt udbredt i store dele af Afrika og Asien, men jagt, indfangning og ødelæggelse af gepardens leveområder har reduceret bestanden kraftig og gjort geparden truet. I Asien er geparden nærmest udryddet og kun små isolerede bestande findes i den iranske ørken. Hovedbestanden lever i det sydlige og østlige Afrika. På verdensplan er der 10.000 – 15.000 individer tilbage på jorden.

Læs mere om geparden her


Business Social Compliance Initiative (BSCI)

 

Business Social Compliance Initiative (BSCI)

Vores leverandører er via New Wave Group medlem af Business Social Compliance
Initiative (BSCI), et initiativ for socialt medborgerskab ledet af Foreign Trade
Association (FTA). BSCI er et tværgående initiativ, som i dag har mere end 700 medlemsvirksomheder.

BSCI foreskriver en fælles revisionsmetode og et adfærdskodeks, der er baseret på FN’s konventioner om menneskerettigheder, konventionen om børns rettigheder
samt ILO-konventionen.

Kodekset stiller krav til vores leverandører i risikolande vedrørende:

• Forbud mod børnearbejde, tvangsarbejde og diskrimination.
• Sundhed og sikkerhed.
• Foreningsfrihed og kollektive forhandlinger.
• Løn, kompensation og tillæg.
• Grundlæggende miljø- og ledelsessystemer.

Du kan læse mere om BSCI på www.bsci-intl.org

Clean Shipping Projekt

 


Clean Shipping Project

At udvikle og anvende de reneste og mest effektive transportmetoder er noget, som lægger os meget på sinde.

Vores leverandører samarbejder med nogle af de største fragtfirmaer på markedet, der alle har miljøprogrammer. En evaluering af disse programmer er et vigtigt element, når det kommer til indkøb af fragtydelser.

For at reducere miljøpåvirkningen bliver vores leverandørers indkøb i Asien ofte slået sammen med vores leverandørs søsterselskabers indkøb samme sted for at udnytte transportkapaciteten optimalt.

Derudover er vi medlem af Clean Shipping Project (cleanshippingproject.se), et initiativ der har til hensigt at påvirke rederierne til at anvende mere miljøvenlige fartøjer. Samtidig stræber vi efter at minimere brugen af lufttransport, som påvirker miljøet i langt højere grad og kun at bruge det i tilfælde, hvor det er absolut nødvendigt.


Confidence In Textiles

 

Confidence In Textiles

Mange virksomheder både i Danmark og i udlandet har ikke nogen politik om kemikalier i tekstiler, og der findes sundhedsskadelige kemikalier i en del af det tøj, man kan købe i forretningerne. Nogle af kemikalierne er allergi- eller kræftfremkaldende, mens man ikke kender langtidseffekterne for mange andre.

Alle vores produkter er indfarvet med reaktive farvestoffer uden AZO komponenter. Disse farvestoffer er hudvenlige og sikrer endvidere at farverne bevarer de oprindelige nuancer, selv efter mange ganges vask. Det er ikke til at se eller føle, om der er sundheds-skadelige kemikalier i tøjet, og kun få kemikalier forsvinder efter vask. Det er dog muligt at købe tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer, fordi der er mange alternative og ufarlige kemikalier og metoder, som producenterne kan bruge i stedet for de sundhedsskadelige stoffer.

Øko-Tex-mærkede tekstiler er sikre tekstiler, der ikke skader kroppen.

Du kan læse mere om Øko-Tex-ordningen på www.okotex.dk/